Nyt nærhet til Jærstrendene – året rundt

Klepp er velsignet fra naturens side med noen av landets vakreste strender. Borestranden er en av disse, og hvem trenger vel da Syden når de ekte sommerdagene melder sin ankomst? Ta med deg en piknikkurv, kald drikke, et håndkle, noe å ligge på og nyt! Det tar deg ca. 10 minutter med bil fra Tårnet til denne naturperlen.

Kleppeloen og Kleppevarden rundt – to fine turer for deg

Glad i å gå på tur? Da finner du flere gode turløyper nær Tårnet. Turen som Turistforeningen har kalt «Kleppevarden rundt», en fin og lettgått rundtur på 5,6 kilometer som går gjennom både gateløp og over beitemark. Du kan starte denne turen i Kleppelundvegen, like vest for Tårnet. Løypen tar deg blant annet opp på et par av Klepps høyeste punkt, Kleppevarden og Hålandsfjellet, forbi Bygdamuseet på Haugabakka, Skjelbreidskogen og Revsteinen, og over gjerdeklyver til beiteområdet på Håland.

Kleppeloen er svært populært blant mosjonister, turgåere og familier. Det tar ca. 10 minutter dithen fra Tårnet. Vel fremme byr stedet på trimapparater, skog, gressplener, sitteplasser, lekeapparater og sandkasser, i tillegg til en lyssatt 3 km lang tursti som passer for alle. Det er også en liten musikkpaviljong i Kleppeloen – perfekt for utendørs konsertopplevelser.

5 minutter til Jærens største kjøpesenter!

Ned heisen og så en bitteliten rusletur: Du er fremme på Jærhagen, Rogalands nest største kjøpesenter. Etter utvidelsen i 2018/2019 finner du over 50 butikker her. Coop Mega-butikken er en av Norges største og har et enestående godt utvalg – inkludert mange godsaker fra flere av Jærens lokale produsenter av gardsmat. Ønsker du en kopp kaffe med noe søtt attåt, take-away eller kanskje å ta middagen på café, så kan du velge mellom Sele Mat, Jordbærpikene, Jonas B. Gundersen, Burger King, Big Bite og McDonalds.

Du finner selvsagt også alt annet du trenger på Jærhagen; klesbutikker, apotek, blomsterbutikk, vinmonopol, sportsbutikker, bokhandel, postkontor, treningssenter og det du ønsker av møbler og utstyr til din nye leilighet i Tårnet.

Håland Kjøtt – målltidsglede!

Håland Kjøtt er en av de få gjenværende ekte slakterbutikkene i Sør-Rogaland. I hyllene og bak disken finner du et fenomenalt sortiment bestående av flere hundre produkter, hvorav flere er hjemmelaget på Hålands eget kjøkken og pølsemakeri. Folk fra hele distriktet tar turen til Klepp for å handle slaktervarer av førsteklasses kvalitet, enten det er snakk om fenalår, pinnekjøtt og ribben til jul eller noe ekstra godt til grillen når sommeren kommer. Hva med en «sleden gris med chili»?

Hos Håland Kjøtt kan du også få servert ekte husmannskost i Edeståvå. Komla står på menyen alle dager utenom søndag, for søndag er hviledag også der i gården.

Klepp – midtpunktet på Jæren

Samme hvor du skal på Jæren, fra Tårnet er alt innen rekkevidde. Veinettet nordover mot Sandnes, Forus og Stavanger er betydelig oppgradert de siste årene, og kjøreturen sørover mot Bryne tar mindre tid enn den gjorde før. Busstilbudet fra Kleppekrossen er også godt. Med vanlige rutebusser og ekspressruter morgen og ettermiddag, så kommer du deg effektivt frem kollektivt. Det går også egne bussruter som korresponderer med togavganger fra Klepp stasjon, og derfra får du en behagelig reise videre både sørover og nordover. Fra Kleppekrossen har Jærlines egen flybuss som frakter deg til Sola flyplass slik at du slipper å tenke på parkeringsplass til egen bil.

Hold deg i form i eget nabolag!

Med både Arena Treningssenter og svømmehall i fem minutters gåavstand får du alle muligheter til å til å få pulsen opp i moderne, trygge omgivelser. Treningssenteret, som ligger i Jærhagen og har åpent alle dager i uken, har stort fokus på tilhørighet og trivsel som grunnlag for treningsglede. Her kan du holde formen ved like med alt fra apparater og veiledning fra personlige trenere til ulike gruppetreninger i sal.

Svømmehallen ligger i Kleppehallen og har åpent alle dager utenom mandag. Her er det egne tider for voksne, familier og damer, ja, til og med en egen time for de over 60. Med 25-meters basseng, eget barnebasseng og badstuer er svømmehallen et trivelig sted for hele familien.